Nieuws

19 december 2020


Winterpakketten 

In samenwerking met "Sam& voor alle kinderen" en de Gemeente Rotterdam heeft Stichting Groen & Welzijn 21 kinderen blij mogen maken met een winterpakket. Deze kinderen konden wel iets extra's gebruiken. In het pakket zat onder andere een boek, een puzzel, diverse soorten speelgoed en iets lekkers om samen thuis te koken.
Wij zijn er trots op dat wij hieraan mee mochten werken.
Wij wensen alle kinderen veel speel- en leesplezier. 
 

16 december 2020


GROEN & WELZIJN WORDT 
GROENER IN 2021

Onze naam wordt nog meer werkelijkheid. We worden nog 'groener'.
Vandaag mochten we de bestelling doen van het nieuwe tuingereedschap. Wij gaan vanaf januari met professioneel STIHL Accupower gereedschap werken. 
Ons team werkt straks dus veilig, professioneel én groen! 
Geen hinderlijke benzinelucht en herrie meer. 

We zien onze mooie stichting steeds groter worden, steeds professioneler en daar zijn we dankbaar voor. Op deze manier kunnen we straks nog meer mensen helpen met hun tuinonderhoud in Lombardijen, Vreewijk, Pendrecht en Zuidwijk.
 

14 november 2020


Wij mochten vandaag, dankzij o.a. het Oranjefonds een nieuwe bedrijfsbus gaan halen. Een prachtige witte bus voor onze hardwerkende vrijwilligers. 


 

29 oktober 2020


Afgelopen week kregen wij de vraag hoe het gaat met onze stichting. Wij kunnen niet anders zeggen dan dat wij heel blij zijn dat zoveel mensen ons al weten te vinden en ons het vertrouwen hebben gegeven om hen te mogen helpen.

Sinds onze oprichting op 8 juli 2020 hebben wij al 82 tuinklussen gedaan, ook hebben wij 12 aanvragen mogen doen voor Kinderhulp, Jeugdfonds en Voedselbank. 

Dat wij dit mogen doen maakt ons trots maar ook dankbaar, dankbaar dat ons team vrijwilligers 5 dagen per week voor u én voor ons klaar staan.

Maar we zijn er nog niet, we zijn pas op eind oktober, dus we hebben nog even te gaan voordat het eind december is.Heeft u hulp nodig, of weet u iemand die onze hulp kan gebruiken, neem dan rustig contact met ons op, dit kan via ons telefoonnummer, via mail, via de website, via Facebook of via Twitter.  

Mocht u ons niet te pakken kunnen krijgen dan nemen wij dezelfde dag nog contact met u op!
 

14 oktober 2020 


We zijn officieel intermediair voor het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Wat is Kinderhulp?
Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland in armoede. En helpt ze, onvoorwaardelijk. Bijvoorbeeld met tóch een fiets, een dagje uit, kleding of opleiding. Zodat ook deze kinderen het gevoel hebben erbij te horen. Nu en in de toekomst.

We helpen kinderen individueel. Dit doen we altijd via maatschappelijke organisaties. Bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, bewindvoerder, wijkteam van de gemeente of jeugdhulpverlener. Zij weten welke kinderen echt onze hulp nodig hebben en kunnen bij ons een aanvraag voor een kind indienen. En zij zien er ook op toe dat de hulp goed terecht komt.

9 september 2020 

WAUW .... 

Wat zijn wij trots. Sinds onze oprichting op 8 juli hebben we nu al 50 inwoners van Rotterdam Zuid (Pendrecht, Zuidwijk, Vreewijk en Lombardijen) kunnen helpen.

50 klussen voor bewoners die deze hulp hard nodig hebben.  50 bewoners die blij zijn geholpen te worden voor een zeer schappelijke prijs. 

En dat voor een nieuwe stichting. Wat hebben wij een ongelooflijk goed en fijn team. 

Dank u voor het vertrouwen en dank aan ons team voor het harde werken.

Op naar de 100!!

21 augustus 2020

Wij, als bestuur en team vrijwilligers zijn zo ontzettend blij én trots. Vandaag kregen wij van de belastingdienst het bericht dat wij officieel een ANBI status hebben.Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich nagenoeg geheel inzet voor het algemeen belang.Donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.U begrijpt dat wij hier heel trots en blij mee zijn, dit houdt namelijk in dat alle mogelijke financierders de gift mogen aftrekken van de belasting. Dit geldt overigens óók voor particulieren.19 augustus 2020

We wisten het eigenlijk al, maar we zijn nu officieel Intermediair voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

 Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair.

24 juli 2020

Wat een prachtige dag, niet alleen wat het weer betreft maar ook omdat we prachtige tuingereedschap hebben gekregen. Een bosmaaier en 2 bladblazers, een kan benzine en nog onderdelen voor de bosmaaier.Ons team is onwijs blij met deze donaties. Ze worden komende week nagekeken, opgeknapt en klaar gemaakt zodat we nog meer mensen kunnen helpen.Bedankt lieve mensen ! Jullie zijn kanjers. 

23 juli 2020

Vandaag hebben wij weer een mijlpaal bereikt.  We hebben onze rekening geopend bij de ING

8 juli 2020

Onze stichting is officieel. Annelies, Chantal en Henk hebben de akte ondertekend bij Govers Spil Notarissen te Rotterdam

Onze reclame uitingen :