Nieuws

8 juli 2021

We zijn jarig!

 In het eerste complete jaar hebben wij ruim 240 mensen mogen helpen met tuinonderhoud, klussen, schuldhulpbemiddeling, financiële hulp aanvragen én voedselbank aanvragen.

We zijn trots dat we zoveel vertrouwen hebben gekregen van zowel particulieren als van diverse woningbouw (Havensteder, Woonstad Rotterdam , Woonbron , Vestia ) en van de diverse wijkraden #vreewijk , #lombardijen #pendrecht #zuidwijk en #charlois van de gemeente Rotterdam .

We willen hierbij alle particulieren én bedrijven die ons financieel gesteund hebben bedanken. Wij hadden een idee, volgens ons een heel goed idee, en vooral een idee die voor de gemeente én voor de woningbouw geen geld kostte. Wij hebben een vaste groep vrijwilligers van 7 personen, en deze wordt af en toe aangevuld met mensen die ons assisteren bij grotere klussen. Wij spreken de wens uit dat ons idee verder uitgebreid kan worden en dat we nog meer mensen kunnen gaan helpen in de toekomst.

Ook willen wij Samen voor alle Kinderen , Nationaal Fonds Kinderhulp Jeugdfonds Sport & Cultuur  , De voedselbank rotterdam medewerkers , Van den Bosse Bewindvoeringen heel hartelijk bedanken voor de fijne vertrouwensband en samenwerking. Binnen onze stichting wordt niemand betaald, iedereen bij ons is vrijwilliger. Ook het bestuur krijgt geen vergoedingen. Omdat wij transparant willen zijn staat op onze website iedere drie maanden een financieel overzicht. Zo ziet iedereen hoe het geld wat binnen komt besteedt wordt voor onze stichting. Wij zijn hiermee uniek in Rotterdam, er is geen stichting in Rotterdam die zoveel inzage geeft in de financiële huishouding. 

Veel geld wordt er niet uitgegeven, het enige dat wij willen is dat onze vrijwilligers veilig werken, daarom hebben wij gekozen voor nieuw professioneel STIHL tuingereedschap op accu. Beter voor het milieu, maar ook voor onze vrijwilligers, want er is duidelijk minder geluidsoverlast. En dit gereedschap wordt ieder jaar onderhouden én gekeurd zodat we zeker weten dat alles veilig is.

Onze witte bedrijfsbus was geen gelukkige aankoop, deze bleek zo vervuilend te zijn dat we al na een half jaar afscheid hebben genomen. We rijden nu in onze Ford Focus. Een stationwagen die groot genoeg is voor het tuingereedschap én voor de soms smalle straten. Wij zijn er heel blij mee dat we deze hebben kunnen aanschaffen.We zijn onze stichting begonnen met Crowdfunding én eigen geld. Daardoor is iedereen bij onze stichting zeer betrokken. Door Covid19 was het soms lastig voor ons, want we konden niet regelmatig gezellig samen komen. En dat hebben we gemist. Gelukkig kunnen we nu wat vaker bij elkaar komen en even gezellig wat drinken.

Hebben wij nog een droom/wens? Jazeker. We zouden graag een 'eigen' plekje willen hebben waar we ook mensen kunnen ontvangen. Maar we beseffen ook dat dat heel lastig is. Zeker in deze periode zijn panden heel duur, en juist omdat we alles zo goedkoop mogelijk willen houden hebben we er voorlopig voor gekozen om alles te laten zoals we nu werken. We gaan nu iedere maand met z'n allen iets drinken om lekker bij te praten.   

Hoe gaan we het eerste jaar vieren? We hebben onze vrijwilligers uitgenodigd voor een gezellige BBQ. Dit doen wij aanstaande zaterdag 10 juli. Onder het genot van een drankje gaan we er een leuke avond van maken.

Iedereen bedankt voor alle vertrouwen en op naar het 5 jarig bestaan!  

23 juni 2021

Nieuwe bedrijfsauto

Omdat de witte bus die we vorig jaar hebben aangeschaft erg vervuilend was en daardoor erg duur hebben wij besloten om deze weg te doen. De kosten voor de bus waren schrikbarend hoog.
Maar omdat de klussen erg hard gaan hebben onze tuinmannen wel vervoer nodig. Ons oog is hiervoor gevallen op de Ford Focus Stationwagon. 
Deze auto is precies wat we zochten, een sterke auto, met voldoende ruimte om het tuingereedschap te vervoeren.
Wij hopen de komende jaren hier veel plezier van te hebben. 
 

19 december 2020

Winterpakketten 

In samenwerking met "Sam& voor alle kinderen" en de Gemeente Rotterdam heeft Stichting Groen & Welzijn 21 kinderen blij mogen maken met een winterpakket. Deze kinderen konden wel iets extra's gebruiken. In het pakket zat onder andere een boek, een puzzel, diverse soorten speelgoed en iets lekkers om samen thuis te koken.
Wij zijn er trots op dat wij hieraan mee mochten werken.
Wij wensen alle kinderen veel speel- en leesplezier. 
 

16 december 2020

GROEN & WELZIJN WORDT 
GROENER IN 2021


Onze naam wordt nog meer werkelijkheid. We worden nog 'groener'.
Vandaag mochten we de bestelling doen van het nieuwe tuingereedschap. Wij gaan vanaf januari met professioneel STIHL Accupower gereedschap werken. 
Ons team werkt straks dus veilig, professioneel én groen! 
Geen hinderlijke benzinelucht en herrie meer. 

We zien onze mooie stichting steeds groter worden, steeds professioneler en daar zijn we dankbaar voor. Op deze manier kunnen we straks nog meer mensen helpen met hun tuinonderhoud in Lombardijen, Vreewijk, Pendrecht en Zuidwijk.
 

14 november 2020


Wij mochten vandaag, dankzij o.a. het Oranjefonds een nieuwe bedrijfsbus gaan halen. Een prachtige witte bus voor onze hardwerkende vrijwilligers. 


 

29 oktober 2020


Afgelopen week kregen wij de vraag hoe het gaat met onze stichting. Wij kunnen niet anders zeggen dan dat wij heel blij zijn dat zoveel mensen ons al weten te vinden en ons het vertrouwen hebben gegeven om hen te mogen helpen.

Sinds onze oprichting op 8 juli 2020 hebben wij al 82 tuinklussen gedaan, ook hebben wij 12 aanvragen mogen doen voor Kinderhulp, Jeugdfonds en Voedselbank. 

Dat wij dit mogen doen maakt ons trots maar ook dankbaar, dankbaar dat ons team vrijwilligers 5 dagen per week voor u én voor ons klaar staan.

Maar we zijn er nog niet, we zijn pas op eind oktober, dus we hebben nog even te gaan voordat het eind december is.Heeft u hulp nodig, of weet u iemand die onze hulp kan gebruiken, neem dan rustig contact met ons op, dit kan via ons telefoonnummer, via mail, via de website, via Facebook of via Twitter.  

Mocht u ons niet te pakken kunnen krijgen dan nemen wij dezelfde dag nog contact met u op!
 

14 oktober 2020 


We zijn officieel intermediair voor het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Wat is Kinderhulp?
Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland in armoede. En helpt ze, onvoorwaardelijk. Bijvoorbeeld met tóch een fiets, een dagje uit, kleding of opleiding. Zodat ook deze kinderen het gevoel hebben erbij te horen. Nu en in de toekomst.

We helpen kinderen individueel. Dit doen we altijd via maatschappelijke organisaties. Bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, bewindvoerder, wijkteam van de gemeente of jeugdhulpverlener. Zij weten welke kinderen echt onze hulp nodig hebben en kunnen bij ons een aanvraag voor een kind indienen. En zij zien er ook op toe dat de hulp goed terecht komt.

9 september 2020 

WAUW .... 

Wat zijn wij trots. Sinds onze oprichting op 8 juli hebben we nu al 50 inwoners van Rotterdam Zuid (Pendrecht, Zuidwijk, Vreewijk en Lombardijen) kunnen helpen.

50 klussen voor bewoners die deze hulp hard nodig hebben.  50 bewoners die blij zijn geholpen te worden voor een zeer schappelijke prijs. 

En dat voor een nieuwe stichting. Wat hebben wij een ongelooflijk goed en fijn team. 

Dank u voor het vertrouwen en dank aan ons team voor het harde werken.

Op naar de 100!!

21 augustus 2020

Wij, als bestuur en team vrijwilligers zijn zo ontzettend blij én trots. Vandaag kregen wij van de belastingdienst het bericht dat wij officieel een ANBI status hebben.Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich nagenoeg geheel inzet voor het algemeen belang.Donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.U begrijpt dat wij hier heel trots en blij mee zijn, dit houdt namelijk in dat alle mogelijke financierders de gift mogen aftrekken van de belasting. Dit geldt overigens óók voor particulieren.19 augustus 2020

We wisten het eigenlijk al, maar we zijn nu officieel Intermediair voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

 Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair.

24 juli 2020

Wat een prachtige dag, niet alleen wat het weer betreft maar ook omdat we prachtige tuingereedschap hebben gekregen. Een bosmaaier en 2 bladblazers, een kan benzine en nog onderdelen voor de bosmaaier.Ons team is onwijs blij met deze donaties. Ze worden komende week nagekeken, opgeknapt en klaar gemaakt zodat we nog meer mensen kunnen helpen.Bedankt lieve mensen ! Jullie zijn kanjers. 

23 juli 2020

Vandaag hebben wij weer een mijlpaal bereikt.  We hebben onze rekening geopend bij de ING

8 juli 2020

Onze stichting is officieel. Annelies, Chantal en Henk hebben de akte ondertekend bij Govers Spil Notarissen te Rotterdam

Onze reclame uitingen :